Over Ons

Wij wonen met ons gezin op onze boerderij in Kaster, de hoeve is al drie generaties in de familie. Wij dat zijn Dirk Forret – boer en hoevebakker – met vrouw Katrijn en kinderen Ferre, Niels en Fien.

Dirk: “Mijn passie voor brood bakken en tegelijk ook kennis van granen en meel, komt voort uit mijn jarenlange ervaring in de maalderij. In de proefbakkerij kreeg ik de kans om alle mogelijke meelsoorten te testen en te bakken. De goesting groeide om in plaats van buitenshuis te werken, me voluit toe te leggen op ons klein akkerbouwbedrijf.

Terwijl in onze streek de tarwe veelal als veevoeder eindigt, teel ik nu zelf speciale baktarwerassen die verrassend goede kwaliteit voor de bakkerij opleveren. Korter kan de keten niet zijn, en geweldig toch, om de hele keten van graan tot brood in eigen beheer te hebben.

Ik werk enkel met kwaliteitsvolle, natuurlijke en ambachtelijke producten. Naast eigen graan, gebruik ik bijvoorbeeld voor de ontbijtkoeken alleen echte hoeveboter van een boerderij hier in de buurt. Tarwe en spelt zijn voor mij op onze boerderij de belangrijkste teelten, maar daarnaast kweken we ook onder meer aardappelen.

Wij hopen dat heel wat mensen uit de buurt van onze broodjes en koeken zullen genieten, ons smaakt het in elk geval! En wie graag zelf thuis aan het bakken gaat met ambachtelijk gemalen graan uit Kaster, kan ook bij ons terecht, voor tarwe- en speltmeel en een paar tips van de bakker…

De hoeve

We kweken naast tarwe en spelt onder meer ook aardappelen, vlas en wortelen om een gezonde teeltrotatie te onderhouden.  De braaklinggende akkers worden maximaal ingezaaid met groenbemester wat een positieve invloed heeft op het bodemleven maar ook boven de grond bijvoorbeeld insecten ten goede komt.

Kleinschalig

Als kleine, lokale bakkerij kiezen we bewust voor goed, niet voor veel. We houden ook niet van verspilling. Daarom werken we bij voorkeur op bestelling. Op het afgesproken moment ligt je brood voor je klaar bij ons op de hoeve.

traag maar goed

Goed brood moet rusten. Alleen zo krijgt het de tijd om zijn complexe en rijke smaak te ontwikkelen en hoeven er geen verbeteraars worden toegevoegd. Wij laten ons brood een hele nacht rijzen om de fermenten in het deeg hun wonderlijke werk te laten doen.